Aflevering 5


In deze aflevering van Het beste paard van stal

bezoeken we een luxe pension stal, gaan we mee op visite met dierenart Bas Schillemans en zijn we backstage aanwezig bij Jumping Amsterdam.

Jumping Amsterdam

Anouk is namens Het beste paard van stal naar Jumping Amsterdam geweest daar komt ze op de PC Hoofd José Loeve van Atelier Loeviera tegen die haar alles verteld over Nina Vitiuk. Nina Vitiuk is een inmiddels internationaal ontwerpster die de beste edelstenen weet te componeren tot een adembenemend sieraad. De juwelen, die getuigen van harmonie en perfectie, worden geroemd op internationale vakbeurzen en vinden hun weg naar Kiev, Moskou, Londen, Berlijn, Chicago en Tokyo. Elk sieraad is door Nina exclusief met engelen geduld handmatig vervaardigd en stuk voor stuk uniek. Nina Vitiuk behaalde verschillende prijzen op internationale vakbeurzen en is een 'rising star' in de wereld van luxury en lifestyle. In de garderobe van verschillende koningshuizen zijn zelfs enkele stukken uit de collectie van Nina Vitiuk gesignaleerd.

Pensionstal de Watertoren

In Hardinxveld-Giessendam runt de 25-jarige Lennard Bos pensionstal De Watertoren. Wij zochten hem op en vroegen hem wat zijn stal onderscheidt van de andere pensionstallen in Nederland.

Paardenpas

Wil je je grenzen verleggen te paard? Patricia Bakker verzorgt paardrij-vakanties naar de mooiste plekken ter wereld. Van paardrij-safari’s in Afrika tot dressuurlessen in Portugal, Patricia regelt het voor je. Ook vertelt zij over haar eigen mooiste ervaringen.

Keuringsarts Bas Schillemans

Elke week gaat onze verslaggeefster Anouk mee met veterinair keuringsarts Bas Schillemans. Vanuit zijn praktijk op de Veluwe bezoeken Anouk en Bas diverse paarden met verschillende klachten.
Deze week maakt Bas een rontgenfoto bij een paard en ter versterking van het kraakbeen raadt hij Equi Mobility aan.

Terra Natura

Communicatie tussen mens en paard, daar is het waar het tijdens de cursussen van Terra Natura om draait. Hoe zorg je ervoor dat er een band ontstaat tussen jou en je paard en hoe leer je met je paard te communiceren? Meer weten? Bezoek dan de website van Terra Natura

Juridisch advies van Hippisch advocate

Elke week voorziet onze hippische huisadvocaat de kijker van handige tips op juridisch gebied. Deze week vertelt zij of het keuringsrapport van een vee-arts binnen of buiten het aankoopcontract valt.

Advies van deze aflevering:

Moet ik een paard laten keuren door een dierenarts voordat ik het koop?

Je hoeft niet te laten keuren maar het is wel verstandig. Immers als koper heb je een eigen onderzoeksplicht. In een vrij vroeg stadium wordt het paard dan op zijn gezondheid beoordeeld door een ter zake kundige ( paarden) arts. Deze kan het paard klinisch en röntgenologisch beoordelen. Wees duidelijk over het gebruiksdoel van het paard. Waarvoor koop je het paard en is het voor dat doel medisch gezien geschikt.Advies: Vertrouw nooit op een oud keuringsrapport. Een keuring is een momentopname. Laat als koper zelf het paard keuren bij een dierenarts van jouw voorkeur. En laat bij de keuring bloed afnemen en laat de dierenarts dit bewaren in de vriezer.

Voor meer informatie klik hier.