Aflevering 6

In deze aflevering van Het beste paard van stal

nemen we een kijkje bij Manege In ’t Biobos waar kinderen en volwassenen met een beperking de mogelijkheid krijgen om paard te rijden, we gaan op bezoek bij de Egyptische springruiter Karim el Zoghby die een bijzonder levensverhaal heeft en laten we zien hoe je je paard laat glanzen als een spiegel!
Aan tafel ontvangt Nadia een sieradenmaakster, iemand die ervoor zorgt dat de administatie van al je hippische zaken zó geregeld is en spreekt zij met de eigenaresse van manege In ’t Biobos over hoe belangrijk het is dat kinderen met een beperking ook de kans krijgen om paard te rijden.

Coya sieraden

Corryanne Jansen maakt bijzondere sieraden van paardenhaar. Kettingen, armbanden, sleutelhangers, niets is te gek voor Corryanne. Ook op verzoek maakt zij de meest unieke sieraden voor je van het haar van je eigen paard.

Manege in ‘t Biobos

Bij Manege in ‘t Biobos kunnen kinderen en volwassenen met een beperking paardrijden.
Op een speelse wijze worden tal van aspecten van lichamelijk, verstandelijk of sociaal functioneren bij de ruiters bevorderd en wordt de eigenwaarde sterk verbeterd. Onze verslaggeefster Anouk nam een kijkje op de manege en was diep onder de indruk.

Kijkersvraag

Via onze Facebook-pagina kregen wij de vraag hoe je je paard zo glanzend mogelijk kunt krijgen voor een wedstrijd. Met het 3-stappen plan van Hi Gloss (Gel, Spray) is dit in een handomdraai gebeurd!

Karim el Zoghby

Het levensverhaal van de Egyptische Karim el Zoghby leest als een spannend jongensboek. Op 13-jarige leeftijd vertrekt hij vanuit Egypte naar Europa om zijn droom te verwezenlijken, hij wil springruiter worden. Inmiddels heeft hij een Olympische titel op zijn naam en is hij in het bezit van zijn eigen handels- en trainingsstal.


Knegt

De Knegt tractoren zijn compact, maar met de kracht, veelzijdigheid en functies van de grotere tractoren.

Paardenadministratie

De meeste paardeneigenaren hebben wel wat anders aan hun hoofd dan zich te verdiepen in de administratie van hun bedrijf of stal. Om je het werk uit handen te nemen, heeft Marcel Sanderse een handige app bedacht.

Actie

Wil je kans maken op zo’n mooi COYA sierraad, laat dan een bericht achter op onze facebookpagina en wie weet win jij een van deze mooie sierraden.

Juridisch advies van Hippisch advocate

Elke week voorziet onze hippische huisadvocaat de kijker van handige tips op juridisch gebied. Deze week vertelt zij of het keuringsrapport van een vee-arts binnen of buiten het aankoopcontract valt.

Advies van deze aflevering:

Hoe bewijs ik dat ik de eigenaar ben van een paard?

In de paardenwereld zijn wij geneigd om te zeggen en te denken dat diegene die het paard, het paspoort en de stamboekpapieren heeft dat deze persoon de eigenaar is. Maar is dat opzicht wel juist om zo te redeneren? Nee, want het stamboek en de uitgevende paspoort instanties vinden dat dit geen eigendomsbewijzen zijn. Mijn advies is dan ook, op het moment als jij een paard koopt, leg het vast in een aan- of verkoopcontract. Dan ligt In ieder geval die eigendom verhouding vast.

Voor meer informatie klik hier.