Aflevering 9

In deze aflevering van Het beste paard van stal

ontvangt Nadia paardenarts Bas Schillemans, Fianne Imminga, oprichtster van de Horse and Hunk Kalender en Yvonne Buijs, initiatiefneemster van de Manege & Ruiter Bond.

Anouk mag meerijden met meervoudig Wereldkampioen Vierspanrijden IJsbrand Chardon, we volgen een studente Diermanagement bij Hogeschool Van Hall Larenstein op haar stage-adres, de kijkersvraag gaat over het verbeteren van je houding tijdens het dressuurrijden en paardenarts Bas vertelt ons wat je tegen verveling bij paarden kunt doen.

Horse and Hunk kalender

Fianne Imminga heeft van haar studie-project een goedlopend bedrijf gemaakt. Zij produceert de Horse and Hunk kalender waarop mooie mannen én mooie paarden te zien zijn! Ze vertelt over de fotoshoots en waarom het lastig is om échte ruiters voor deze kalender te vinden. En wat ook nog mooi aan deze kalender is, is dat een deel van de opbrengst naar het Brooke Hospital for Animals gaat! We mogen twee kalenders weggeven via onze facebook pagina.

Hogeschool Van Hall Larenstein

Op de Hogeschool Van Hall Larenstein zijn verschillende opleidingen waarbij je je kunt richten op het werken met paarden. De opleiding Diermanagement is daar één van. Ryanne Habraken is tweedejaars student en loopt stage bij een dierenartsenpraktijk. Ze krijgt bezoek van haar stagebegeleider van de opleiding en wij zijn daarbij.

Bas Schillemans

Erkend paarden- en dierenarts Bas Schillemans vertelt in de studio over zijn ervaring en wat hij tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden allemaal meemaakt. Is het aan te raden om je paard in de wintermaanden bijvoorbeeld wat extra vitamines te geven?

Kijkersvraag

In de kijkersvraag van deze week wordt een antwoord gegeven op de vraag hoe je je houding kunt verbeteren tijdens het dressuurrijden. Bij het krijgen we uitleg over Otto, de eerste paard-simulator van Nederland, waarbij je onder leiding van een instructrice je houding kunt trainen.IJsbrand Chardon

Onze verslaggeefster Anouk gaat langs bij meervoudig Wereldkampioen Vierspanrijden IJsbrand Chardon. Hij geeft een korte demonstratie hoe hij zijn paarden ment en dit zorgt voor een waar spektakel! Dan is het de beurt aan Anouk, voor de eerste keer in haar leven gaat zij mennen… Met IJsbrand als instructeur naast zich op de wagen is dit voor haar een avontuur om nooit meer te vergeten!

Win een Horse and Hunk kalender!!

We mogen twee Horse and Hunk kalenders weggeven via onze facebook pagina.

Juridisch advies van Hippisch advocate

Zoals elke week sluit onze hippische huisadvocaat Meester Gea Stibbe de uitzending af, deze week geeft zij advies op de vraag of je rechten kunt ontlenen als je een paard koopt wat Z1 geclassificeerd is. Dat kan, mits dit zwart op wit op papier staat beschreven. Wat je ook kunt doen, is de sportstanden van het paard opvragen, dit kan met behulp van het levensnummer.

Voor meer informatie klik hier.