Nadia Palesa

Nadia Palesa Poeschmann werd geboren in Lesotho, Afrika, maar groeide op in Nijmegen.


Na het behalen van haar VWO diploma begint haar carrière als internationaal model. Terug in Nederland combineert ze haar studie Media & Cultuur met acteren en presenteren. Ze werkte als vrijwilliger bij Emma-tv (kinderziekenhuis), heeft verschillende gastrollen en wordt vooral bekend door een shampoocommercial waarin ze naakt over een voetbalveld rent.

Daarna presenteert Nadia het programma Trick & Treat op Veronica en in het RTL programma Films & Sterren geeft Nadia haar mening over diverse films.
In 2011 start Nadia als presentatrice bij MTV, waar zij samen met Tess Milne het programma MTV Was Here presenteert. Ook was zij te zien in de film Shouf Shouf Zombibi en in het programma de Schat van de Oranje op SBS6.

Nadia is in 2012 één van de gezichten van PowNed en te zien bij PowNews. In deze leerzame periode doet ze zelf de voormontage en zelf de regie. In 2014 presenteert ze het Motorplus Roadtrip voor RTL7 en in het najaar van 2014 is ze te zien als presentatrice van Snowmagazine naast Sander Janson voor RTL4. En vanaf heden is ze ook te zien als presentatrice van ‘Het beste paard van stal’ op SBS6.